注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

蜗牛壳

本博是小子的学习笔记,欢迎指正和转载!

 
 
 

日志

 
 
关于我

简单生活,平安走过! 在黑暗的夜空中指认繁星, 于浩渺的网络上寻找辩友!

网易考拉推荐

怀俄明州上空的月食(2012.6.6)- 每日天文一图摘译  

2012-06-06 13:35:56|  分类: NASA馆 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
怀俄明州上空的月食(2012.6.6)- 每日天文一图摘译 - 秋天的麦兜 - 蜗牛壳

  一轮正在西沉的满月很少有这种样子。星期一早晨,美国怀俄明州科迪镇附近,当一轮明亮的草莓月正要沉入阿布萨罗卡山后时,地球的影子也悄然而至。同样的带食落月在南北美洲大部分地区都能看到,而整个东亚地区也能看到月偏食。上图前景中是肖肖尼河一条支流附近被称为“马头”的雪堤地貌。月食每年大约发生两次,年内的下一次是11月末的月偏食。

  更多天文精彩文章请关注网易博客小组:天文爱好者


Eclipsed Moon Over Wyoming 
Credit & Copyright: Mack H. Frost

Explanation: A setting full moon rarely looks like this. Monday morning just before a fully lit Strawberry Moon dropped behind the Absaroka Mountain Rangenear CodyWyomingUSA, the shadow of the Earth got in the way. A similarly setting partial lunar eclipse was visible throughout most of North and South America, while simultaneously the same partially darkened moon was visible throughout eastern Asia. Pictured in the foreground is a snowbank formation known as the Horse's Head off a tributary of the Shoshone River. Lunar eclipses occur about twice a year, and the next one -- a penumbral eclipse -- will occur in late November.

Venus Transit Gallery: Browse or Contribute! 


  每日天文一图(APOD)是美国宇航局天体物理学部每日定期发布的天文图片,并配有专业的简短解释,是小子时常光顾的地方,地址为:http://apod.nasa.gov/apod/。现将部分酷图转来并对原文解释做了翻译,英文及天文知识均有限,译错之处敬请各位指正。
  秋天的麦兜 2012年6月6日 于济南。

  评论这张
 
相关小组: 天文爱好者
阅读(394)| 评论(21)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017