注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

蜗牛壳

本博是小子的学习笔记,欢迎指正和转载!

 
 
 

日志

 
 
关于我

简单生活,平安走过! 在黑暗的夜空中指认繁星, 于浩渺的网络上寻找辩友!

网易考拉推荐

灶神星立体影像(2011.8.20)- 每日天文一图摘译  

2011-08-20 23:10:34|  分类: NASA馆 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
名(2011..)- 每日天文一图摘译 - 秋天的麦兜 - 蜗牛壳

  戴上一个红蓝眼镜你就能飘浮到灶神星旁,这颗直径500公里的小行星,位于火星与木星轨道之间的小行星主带上。上面这幅灶神星立体影像是由两张每像素500米解析度的照片合成的,它们是刚刚抵达该小行星的黎明号探测器在7月24日拍摄的。这幅3D影像中呈现了灶神星新发现的许多特征,包括长长的赤道山脊和沟槽、右上角被称作“雪人”的三个排成一线的陨石坑,影像中还突出展示了许多陨石坑中带有明暗相间条纹的陡峭坑壁。当然,采用离子发动机的黎明号不会被放逐到灶神星上,在完成对该小行星一年的轨道探测后,黎明号按计划将启程前往谷神星。

  更多天文精彩文章请关注网易博客小组:天文爱好者

Stereo Vesta
Image Credit: NASAJPL-CaltechUCLA, MPS, DLR, IDA

Explanation: Get out your red/blue glasses and float next to 4 Vesta. A 500 kilometer diameter world, Vesta lies in the main asteroid belt between the orbits of Mars and Jupiter. This stereo anaglyph was constructed from two separate images recorded on July 24 by the just arrived Dawn spacecraft's framing camera with a resolution of about 500 meters per pixel. The 3D view features Vesta's newly discovered terrain, including long equatorial ridges and troughs and the prominent string of three craters at the upper right dubbed Snowman. Highlighted in 3D, steep sides of many of the craters show streaks of both bright and dark material. Of course, the ion-driven Dawn spacecraft is not marooned off Vesta. After a year exploring the asteroid from orbit, Dawn is scheduled to depart, beginning its journey to Ceres.

Tomorrow's picture: a really tall one


  每日天文一图(APOD)是美国宇航局天体物理学部每日定期发布的天文图片,并配有专业的简短解释,是小子时常光顾的地方,地址为:http://apod.nasa.gov/apod/。现将部分酷图转来并对原文解释做了翻译,英文及天文知识均有限,译错之处敬请各位指正。
  秋天的麦兜 2011年8月20日 于苏州。

  评论这张
 
相关小组: 天文爱好者
阅读(428)| 评论(28)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017