注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

蜗牛壳

本博是小子的学习笔记,欢迎指正和转载!

 
 
 

日志

 
 
关于我

简单生活,平安走过! 在黑暗的夜空中指认繁星, 于浩渺的网络上寻找辩友!

网易考拉推荐

冰岛极光夜(2011年5月17日)- 每日天文一图摘译  

2011-05-17 20:22:37|  分类: NASA馆 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

  有些夜晚的天空是最佳的城市表演,然而下图中这个夜晚的天空就不仅是一场表演,它还是赢得国际天文摄影大赛的一张星空作品。这幅获奖照片是两个月前,在冰岛最大的冰川湖“冰河湖”上拍摄的。摄影师通过合成六张底片不仅捕捉到两个绿色的极光环,而且还包括了它们在宁静湖面上的倒影。后面远远的天空中能看到我们银河带、昴宿疏散星团和仙女座大星系。来自太阳的高能日冕物质抛射引发了这场最南到美国威斯康星州的极光。在今后几年中,随着太阳活动逐渐接近最大期,预计将会出现更多的壮美极光照片。

冰岛极光夜(2011年5月17日)- 每日天文一图摘译 - 秋天的麦兜 - 蜗牛壳

A Starry Night of Iceland 
Credit: Stephane Vetter (Nuits sacrees)

Explanation: On some nights, the sky is the best show in town. On this night, the sky was not only the best show in town, but a composite image of the sky won an international competition for landscape astrophotography. The above winning imagewas taken two months ago over J?kulsárlón, the largest glacial lake in Iceland. The photographer combined six exposures to capture not only two green auroral rings, but their reflections off the serene lake. Visible in the distant background sky is the band of our Milky Way Galaxy, the Pleiades open clusters of stars, and the Andromeda galaxy. A powerful coronal mass ejection from the Sun caused auroras to be seen as far south as Wisconsin, USA. As the Sun progresses toward solar maximumin the next few years, many more spectacular images of aurora are expected.

Tomorrow's picture: open space

  每日天文一图(APOD)是美国宇航局天体物理学部每日定期发布的天文图片,并配有专业的简短解释,是小子时常光顾的地方,地址为:http://apod.nasa.gov/apod/。现将部分酷图转来并对原文解释做了翻译,英文及天文知识均有限,译错之处敬请各位指正。
  秋天的麦兜 2011年5月17日 于北京。

  评论这张
 
阅读(656)| 评论(11)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017