注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

蜗牛壳

本博是小子的学习笔记,欢迎指正和转载!

 
 
 

日志

 
 
关于我

简单生活,平安走过! 在黑暗的夜空中指认繁星, 于浩渺的网络上寻找辩友!

网易考拉推荐

[摘译]每日天文一图 - 哈勃科学博物馆(2010年10月13日)  

2010-10-13 22:29:28|  分类: NASA馆 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

  哈勃太空望远镜会在一个博物馆中寿终正寝吗?多半不会的,因为目前的计划是在哈勃报废时将其从轨道上召回并沉入大海。但这并不能阻止人们在科学博物馆中仿制这个著名的流动天文台,有时还附带展出一些由哈勃所拍摄的迷人影像。下图这幅图中,就是为了纪念哈勃升空20周年而仿制的一架望远镜,被精心安置在意大利威尼托科学研究所文学与艺术院中那座美丽而历史久远的罗瑞丹宫中。不过这个画面可能感觉有点超现实,这是因为那些深空影像显示屏看上去象在一个平铺面上,在四周众多著名思想家的半身塑像环绕中,悬挂在拱形建筑下,不禁让人联想到艾舍尔。(此段话小子久思不得其解,更不知应该如何翻译,只好乱译如此,大概正应了上一篇天文一图中那最后一句话吧,郁闷!)如果你有幸能在身边找到一些哈勃影像的展览品,即使你没有哈勃望远镜模型,也总能制作一个属于你自己的吧。

[摘译]每日天文一图 - 哈勃科学博物馆(2010年10月13日) - 秋天的麦兜 - 蜗牛壳

Science Museum Hubble 
Credit: ESAHubble

Explanation: Will the Hubble Space Telescope (HST) end up in a museum? Probably not, as when it finally goes bust,current plans call for it to be de-orbited into an ocean. But this won't stop likenesses of the famous floating observatoryfrom appearing in science museums around the globe, sometimes paired with amazing pictures it has taken. Pictured above, in a celebration of the 20th anniversary of the launching of Hubble, a replica of the telescope was given a picturesque setting in the Italian Istituto Veneto di Scienze, Lettere ed Arti in their beautiful and historic Palazzo Loredan. The scene there appears perhaps a bit surreal as the deep space imager appears over a terrestrial tile floor, surrounded by the busts of famous thinkers, and under arches reminiscent of Escher. If you're lucky, it may even be possible to find anexhibition of Hubble images near you. And if no HST model appears there, you could always build your own.

Tomorrow's picture: passing by

  每日天文一图(APOD)是美国宇航局天体物理学部每日定期发布的天文图片,并配有专业的简短解释,是小子时常光顾的地方,地址为:http://apod.nasa.gov/apod/。现将部分酷图转来并对原文解释做了翻译,英文及天文知识均有限,译错之处敬请各位指正。
  秋天的麦兜 2010年10月13日 于北京。

  评论这张
 
阅读(416)| 评论(15)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017