注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

蜗牛壳

本博是小子的学习笔记,欢迎指正和转载!

 
 
 

日志

 
 
关于我

简单生活,平安走过! 在黑暗的夜空中指认繁星, 于浩渺的网络上寻找辩友!

网易考拉推荐

[摘译]每日天文一图 - “发现号”太空飞船的巨影(2010年9月22日)  

2010-09-24 01:01:41|  分类: NASA馆 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

  是谁在那儿?虽然我们不能直接辨认出聚光灯下的白色手指是什么,但其背后的巨大身影却将它的身份显露无疑:是太空飞船,再具体点,是去年3月正在被拉出来做发射准备的“发现号”太空飞船。下图中所拍摄的,是一个特定夜晚“发现号”在沿途雾中所留下的怪异巨影。当时,一台世界上最大的运输工具 — 太空船运输车 — 正载着“发现号”以每小时2公里的速度,从总装配间向位于美国佛罗里达州的NASA肯尼迪太空中心发射架行进。大约一个月之后,为执行其计划中的倒数第二次任务,“发现号”呼啸着飞离发射架,向国际空间站送去了所需的补给和设备。昨天,“发现号”又抵达39A发射架,为其计划中的最后一次发射任务做准备。

[摘译]每日天文一图 - “发现号”太空飞船的巨影(2010年9月22日) - 秋天的麦兜 - 蜗牛壳

Discovery Rollout Shadow 
Credit & Copyright: Nancy Atkinson (Universe Today)

Explanation: Who goes there? Although the spotlighted figure in white might not be identifiable by itself, surely the huge shadow behind it makes its identity clear: the space shuttle. Specifically, it was the space shuttle Discovery being rolled out last March in preparation for launch. As captured above, an unusual monstrous shadow on passing fog was created during a picturesque night unveiling. While on the shuttle Crawler-Transporter, one of thelargest tracked vehicles on Earth, the shuttle moved at about 2 km per hour from the main assembly building to the launch pad at NASA's Kennedy Space Center in FloridaUSA. About a month later, in its penultimate planned mission, Discovery roared off the launch pad and delivered needed supplies and equipment to the International Space Station. Yesterday, Discovery reached Launch Pad 39A in preparation for its last planned mission.

Tomorrow's picture: equinoctial

  每日天文一图(APOD)是美国宇航局天体物理学部每日定期发布的天文图片,并配有专业的简短解释,是小子经常光顾的地方,地址为:http://apod.nasa.gov/apod/。现将部分酷图转来并对原文解释做了翻译,英文及天文知识均有限,译错之处敬请各位指正。
  秋天的麦兜 2010年9月23日 于济南。

  评论这张
 
阅读(341)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017