注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

蜗牛壳

本博是小子的学习笔记,欢迎指正和转载!

 
 
 

日志

 
 
关于我

简单生活,平安走过! 在黑暗的夜空中指认繁星, 于浩渺的网络上寻找辩友!

网易考拉推荐

[摘译]每日天文一图 - 英仙风暴(2010年8月21日)  

2010-08-22 01:32:35|  分类: NASA馆 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

  远方地平线附近是电闪雷鸣的暴雨、高空中是风驰电掣的流星,这一切都被合成在下面这张迷人的夜景中。该图像来自基奥塔星空俱乐部网站,拍摄于8月13日凌晨美国科罗拉多州东北部的波尼国家大草原。镜头越过草原指向东方,用8张连续曝光长达30秒的图片拍到了闪电瞬间和明亮的英仙座流星雨。在右侧则是乌云也不能掩盖其耀眼光芒的木星朱庇特,他的名字也恰恰来源于罗马神话中掌管闪电与流星的保护神“朱庇特”。当然,逆着流星轨迹向后找到其辐射点就是英雄的英仙座,与其分享同一片星空的有暴风雨之上泰然自若的昴宿星团(位于金牛座),还有闪亮流星的正上方那个暗淡的仙女座星系。(已标注星座的图片见文后)

[摘译]每日天文一图 - 英仙风暴(2010年8月21日) - 秋天的麦兜 - 蜗牛壳

Perseid Storm 
Credit & CopyrightRobert Arn 

Explanation: Storms on the distant horizon and comet dust raining through the heavens above are combined in this alluringnightscape. The scene was recorded in the early hours of August 13 from the Keota Star Party site on the Pawnee National Grasslands of northeastern Colorado, USA. Looking east across the prairie, the composite of 8 consecutive exposures each 30 seconds long captures the flash of lightning and a bright Perseid meteor. On the right, even the clouds can't block the light from brilliant planet Jupiter, whose mythological namesake knew how to handle both lightning bolts and meteors. Of course, this meteor's streak points back toward the shower's radiant in the heroic constellation Perseus, sharing a starry background that includes the Pleiades star cluster poised above the storm clouds. Just above the bright meteor lies the faint Andromeda Galaxy.

Tomorrow's picture: One galaxy or two?
[摘译]每日天文一图 - 英仙风暴(2010年8月21日) - 秋天的麦兜 - 蜗牛壳

  每日天文一图(APOD)是美国宇航局天体物理学部每日定期发布的天文图片,并配有专业的简短解释,是小子经常光顾的地方,地址为:http://apod.nasa.gov/apod/。现将部分酷图转来并对原文解释做了翻译,英文及天文知识均有限,译错之处敬请各位指正。
  秋天的麦兜 2010年8月21日 于上海

  评论这张
 
阅读(409)| 评论(7)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017