注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

蜗牛壳

本博是小子的学习笔记,欢迎指正和转载!

 
 
 

日志

 
 
关于我

简单生活,平安走过! 在黑暗的夜空中指认繁星, 于浩渺的网络上寻找辩友!

网易考拉推荐

[摘译]每日天文一图 - 出尘不染的七姐妹星团(2010年11月18日)  

2010-11-18 13:50:12|  分类: NASA馆 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

  著名的蓝色反射星团“昴宿星团(又叫七组妹星团)”正在400光年之外穿过一片宇宙尘埃云。这片布满尘埃的天空影像在金牛座方向我们银河系的猎户臂上,左上角是昴宿星团,其它一些不出名的尘埃星云则散布在10度天区内密集的分子云之中,包括靠近中央的鸟状LBN 777、右下角的小型蓝色反射星云VdB 27、与它相连的年轻恒星RY Tau。以昴宿星团的距离来推算,这幅由五张照片合成的影像跨度约70光年。

[摘译]每日天文一图 - 出尘不染的七姐妹星团(2010年11月18日) - 秋天的麦兜 - 蜗牛壳

Sisters of the Dusty Sky 
Credit & CopyrightJohn Davis

Explanation: Hurtling through a cosmic dust cloud some 400 light-years away, the lovely Pleiades or Seven Sisters star cluster is well-known for its striking blue reflection nebulae. In the dusty sky toward the constellation Taurus and theOrion Arm of our Milky Way Galaxy, this remarkable image shows the famous star cluster at the upper left. But lesser known dusty nebulae lie along the region's fertile molecular cloud, within the 10 degree wide field, including the bird-like visage of LBN 777 near center. Small bluish reflection nebula VdB 27 at the lower right is associated with the young, variable star RY Tau. At the distance of the Pleiades, the 5 panel mosaic spans nearly 70 light-years.

Tomorrow's picture: gas

  每日天文一图(APOD)是美国宇航局天体物理学部每日定期发布的天文图片,并配有专业的简短解释,是小子时常光顾的地方,地址为:http://apod.nasa.gov/apod/。现将部分酷图转来并对原文解释做了翻译,英文及天文知识均有限,译错之处敬请各位指正。
  秋天的麦兜 2010年11月18日 于济南。

  评论这张
 
阅读(442)| 评论(19)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017