注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

蜗牛壳

本博是小子的学习笔记,欢迎指正和转载!

 
 
 

日志

 
 
关于我

简单生活,平安走过! 在黑暗的夜空中指认繁星, 于浩渺的网络上寻找辩友!

网易考拉推荐

[摘译]每日天文一图 - 眺望家乡(2010年11月15日)  

2010-11-15 14:27:45|  分类: NASA馆 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

  没有哪儿能比的上我们的家乡。太空人特雷西·考德威尔·戴森在透过国际空间站的窗户眺望家乡时拍下了这张照片,这是我们生长的地球,也是她即将返回的地方。在距地面350公里的高空,从国际空间站足以能看清地平线的弧面。太空人戴森的窗外,白色的是地球上空多变的云彩,蓝色的是孕育生命的海洋和大气。国际空间站每90分钟绕地球轨道环行一周,对生活在地球上的人来说,想要看到它也不是件难事,在日落时分,它常常象一个亮点漂过我们头顶,通过望远镜还能看清它的构造。下图是9月底透过国际空间站的凸面窗户拍摄的,戴森博士还是Max Q乐队的主唱呢。
  挑战:你能认出照片背景中是地球上的哪一部分吗?

[摘译]每日天文一图 - 眺望家乡(2010年11月15日) - 秋天的麦兜 - 蜗牛壳

Home from Above 
Credit: Expedition 24 CrewNASA

Explanation: There's no place like home. Peering out of the windows of the International Space Station (ISS), astronautTracy Caldwell Dyson takes in the planet on which we were all born, and to which she would soon return. About 350 kilometers up, the ISS is high enough so that the Earth's horizon appears clearly curved. Astronaut Dyson's windows show some of Earth's complex clouds, in white, and life giving atmosphere and oceans, in blue. The space station orbits the Earth about once every 90 minutes. It is not difficult for people living below to look back toward the ISS. The ISS can frequently be seen as a bright point of light drifting overhead just after sunset. Telescopes can even resolve the overall structure of the space station. The above image was taken in late September from the ISS's Cupola window bay. Dr. Dyson is a lead vocalist in the band Max Q.

Challenge: Can you identify which part of Earth is visible in the background? 
Tomorrow's picture: atomic galaxy

  每日天文一图(APOD)是美国宇航局天体物理学部每日定期发布的天文图片,并配有专业的简短解释,是小子时常光顾的地方,地址为:http://apod.nasa.gov/apod/。现将部分酷图转来并对原文解释做了翻译,英文及天文知识均有限,译错之处敬请各位指正。
  秋天的麦兜 2010年11月15日 于济南。

  评论这张
 
阅读(316)| 评论(3)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017