注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

蜗牛壳

本博是小子的学习笔记,欢迎指正和转载!

 
 
 

日志

 
 
关于我

简单生活,平安走过! 在黑暗的夜空中指认繁星, 于浩渺的网络上寻找辩友!

网易考拉推荐

[摘译]每日天文一图 - 存在其它宇宙吗?(2010年11月14日)  

2010-11-15 09:19:11|  分类: NASA馆 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

  在其他宇宙中,有没有几乎完全相同的一个你呢?如果多重宇宙假说成立,那么这种说法就可能是真的。在下面这幅电脑制作的示意图中,每一个独立的圆圈或球都代表一个独立的宇宙,每一个球都与其他球互不相连,表示它们之间完全无法通讯。与我们的宇宙相比,有些宇宙可能存在不同的实现形式,而另一些宇宙也可能遵循不同的物理定律。所有相互平行的宇宙合在一起就称为“多重宇宙”。那只眼睛所要表达的是这种多重宇宙假说也许只存在于人类的头脑中。对多重宇宙假说最常见的批评是它难以验证,因此,多重宇宙假说还只是一些非常好玩的设想,因无法实证而缺乏科学上的预测价值。

[摘译]每日天文一图 - 存在其它宇宙吗?(2010年11月14日) - 秋天的麦兜 - 蜗牛壳

Multiverses: Do Other Universes Exist? 
Illustration Credit & Copyright: Clifford Pickover

Explanation: Do nearly exact copies of you exist in other universes? If one or more of the multiverse hypotheses is correct, then quite possibly they do. In the above computer-enhanced illustration, independent universes are shown as independent circles or spheres. Spheres may be causally disconnected from all other spheres, meaning no communications can pass between them. Some spheres may contain different realizations of our universe, while others may have differentphysical laws. An entire set of parallel universes is called a multiverse. The human eye might represent the possibility that realizations of some multiverse hypotheses might only exist in the human mind. One criticism of multiverse hypothesesis that they are frequently difficult to test. Some multiverse hypotheses may therefore be great fun to think about but not practically falsifiable and therefore have no predictive scientific value.

Tomorrow's picture: open space

  每日天文一图(APOD)是美国宇航局天体物理学部每日定期发布的天文图片,并配有专业的简短解释,是小子时常光顾的地方,地址为:http://apod.nasa.gov/apod/。现将部分酷图转来并对原文解释做了翻译,英文及天文知识均有限,译错之处敬请各位指正。
  秋天的麦兜 2010年11月15日 于济南。

  评论这张
 
阅读(437)| 评论(20)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017